En aften i terapigruppen

En aften i terapigruppen vil typisk forløbe således, at vi indleder med en runde, hvor hver enkelt i gruppen fortæller, hvad der er vigtigt for hende/ham netop nu. Herefter finder vi ud af hvem der vil gå mere i dybden denne aften. Dette vil normalt være muligt for tre af gruppens medlemmer. Erfaringsmæssigt får gruppens øvrige deltagere også meget ud af dette, da de herved kommer i berøring med lignende temaer fra deres eget liv – nu set fra en lidt anden vinkel.

Hvis der for eksempel arbejdes med kontakt til andre mennesker, kan jeg også finde på at indrage gruppens øvrige deltagere i arbejdet. Det står dog enhver frit for at sige fra, hvis de ikke er interesseret i dette. Ved aftenens afslutning tager vi igen en runde, hvor hver enkelt kort opsumerer hvad der har været vigtigt for dem i gruppen denne aften.

Det kan godt være at jeg nogle aftener vælger f.eks. at lave en drømmerejse eller nogle enkle kropslige øvelser. Det vil afhænge af gruppens energi og sammensætning. De første gange vi mødes, vil jeg specielt lægge vægt på at øge trygheden i gruppen. Undervejs vil der typisk være en pause på ca. ti minutter. Dette kan dog variere fra gang til gang, afhængigt af hvad der sker den pågældende aften.

Udgangspunkt i dine ressourcer og Respekt for hvor hurtigt du vil gå frem

I det terapeutiske arbejde lægger jeg vægt på at møde dig som klient, dér hvor du er, netop nu, i dit liv. Det vil blandt andet sige, at jeg lægger stor vægt på at få dine ressourcer med, når du arbejder med en problemstilling. Det vil også sige at jeg respekterer det tempo du har brug for at gå frem i, og støtter dig i at finde frem til netop din måde at opnå dine mål på.